SOFIES BLOGG -

I MISS YOU, FRANCE



Nå er det bare 2 dager til vi reiser til sør-frankrike igjen. Endeliiig. Nå er det over et halvt år siden, og jeg savner det masse! I år skal vi også til Korsika som jeg gleder meg masse til. 2 år siden sist. Det er så fint der.. Jeg skal prøve å blogge mens jeg er der nede, men jeg kan ikke love at det blir mye! Jeg har mer fornuftige ting å gjøre mens jeg er der, hoho!

Her er noen bilder av det jeg savner og gleder meg mest til med å komme ned igjen:


 Komme tilbake til korsika etter 2 år


Deilige strender


Komme frem til leiligheten i Juan og spille boccia i hagen


Mister pizza


Nasjonaldagen 14. juli


Mange deilige kvelder ute


Se verdens fineste båter i Billionaires Bay


Våkne opp på dette rommet hver eneste morgen


Masse gøy shopping


Monaco <3


Ta masse meningsløse bilder.. Haha


Bading hele dagen


Herlige dager ved bassenget


Kjøre rundt på den nydelige scooteren. Haha


Soling og deilig vær


Deilige kvelder på stranda

  • DAGENS INNKJØP 29.06.11



    En blåstripet singlett fra Monki

    En beige og svart t-skjorte fra Monki


    En mørkeblå kjole fra Monki

    Og 2 tube topper. Den rosa fra Monki og den svarte fra BikBok

  • L.A CANDY - LAUREN CONRAD



    Nå skal jeg faktisk begynne å lese en bok. Den eneste boka jeg har klart å lese etter barneskolen er Drageløperen.. Den var helt rå. Jeg har prøvd meg på andre bøker, blant annet Regines bok. Men den har jeg heller aldri klart å lese ferdig. Så nå har jeg lånt L.A candy av Kamilla som sa at det var en typisk bok for meg, nå spørs det bare om det stemmer. Jeg gleder meg masse til å lese den, den ser faktisk kjempe gøy ut. Deilig å ha noe å lese på når vi er ute å reiser!

    Har du lest L.A candy? Og hva synes du om boka?



  • HVORDAN LAGE FRANSKE MAKRONER



    Her er det en grunnoppskrift som gir ca 18 makroner:

    200 gram melis
    110 gram mandler
    90 gram eggehvite, romtemperert
    30 gram sukker
    ¼ ts salt

    Fremgangsmåte:

    Først må du klargjøre et par ting. Legg bakepapir eller silikonunderlag på to til tre stekebrett. Gjør klar en middels stor sprøytepose (14″ eller 16″) med en liten rund tipp.

    Kjør mandlene og melisen i en food-processor til de er finmalt (som mel).

    Ha eggehvitene i en bolle, og ha i saltet. Pisk til eggehvitene skummer. Ha i sukkeret og eggehvitepulveret, litt etter litt. Øk hastigheten til medium-høy. Pisk til eggehvitene har blitt til en stivpisket marengs. Marengsen skal skinne litt, og skal sitte fast i bollen om du snur den opp ned.

    Sikt mandel-melis-blandingen inn i marengsen. Bruk en slikkepott, og vend forsiktig til massen er blank. Pass på å ikke vende for mye, da blir massen altfor rennende og makronene vil ikke holde på formen. Når du løfter røren med slikkepotten, skal den renne ned i bollen i tjukke ?bånd?. Du kan teste om røren er klar ved å spa en teskje på bakepapiret og se om den jevner seg fint ut (ferdig) eller om den fortsatt er klumpete (må vendes mer). Bland i konditorfarge hvis du ønsker at makronene skal ha anderledes farger!

    Spa røren over i sprøytebag(gjenomsiktig plastikkpose) og sprøyte ut små rundinger (ca 2½ cm i diameter). Ha litt mellomrom mellom hver makron. Så fort brettet er fullt, så dunker du lett under stekebrettet slik at luftboblene inni makronene kommer opp til overflaten. Sprekk hull på dem med en tannpirker. Ha gjerne en hjelper til dette, så kan du bare fortsette å sprøyte ut på neste brett.

    La makronene tørke i 30-45 minutter før du steker dem. De er klare for steking når du kjenner at de har dannet et passe hardt skall.

    Stek makronene på ca 150-160°C i 12-13 minutter. Ha en stekepanne under den stekepannen med makronene. Dette hindrer makronene i å svi seg under. Når de er ferdig stekte drar du hele bakepapiret over på en rist og lar dem hvile til de er helt avkjølt. Ikke prøv å ta makronene av papiret før det, da ødelegger du fort bunnen på makronene. Til slutt på du finne 2 og 2 makronskjell som har lik størrelse og fyll med smørkrem.

    Smørkrem til å ha innimellom makronskjellene:
    - 113 gram smør, romtemperert (Ikke helt smeltet. viktig)
    - 600 gram melis
    - 3-4 ss kremfløte
    - bland i den smaken du vil ha.
    Vi delte røren opp i 3 og tok bringebærsyltetøy i den ene, kakao pulver i den andre, og vaniljepulver i den 3.

    Miks sammen smør, melis med en håndmikser. Bland inn kremfløte, og miks til smørkremen er jevn og fin. Fyll en sprøytepose(gjennomsiktig plastikkpose) med smørkremen. Fyll makronene og sett dem sammen.

    Her står alle tre smørkremene klare. Fargene er laget med kakaopulver, bringebærsyltetøy og vaniljepulver


    Her er selve makronene klare til å lages. den brune er kakaopulver, de andre er grønn og rød konditorfarge


    Slik ser de ut etter at du har sprutet dem ut av posene


    Nå er de ferdig steket


    Her blir makronene fylt


    Klare til spising




    Deilige makroner. Nam

  • ST. HANS AFTEN MED GODE VENNER



    Sola skinner og temperaturen er faktisk ganske høy. I kveld blir det grilling og kos med gode venner. Senere blir det vell båttur i skjærgården for å se på alle bålene som brenner! St. Hans aften er jo kjempe kos.

    Hva skal du ikveld?
     
    Sitter her å venter på en viss person som aldri kommer å henter meg. Bli ferdig på jobb!!

  • KLAR FOR BÅTTUR



    I kveld er det båttur som står på planen. Men folk er veldig træge her, så nå sitter jeg bare å venter! Vi skal ut på en holme tror jeg og overnatte. Kjempekos! Nå er det jo endelig ferie og jeg nyter virkelig hver eneste dag..

    Har du ferie nå?


  • LILLE SOFIE



    Jeg kom over noen gamle bilder her og tenkte og dele de med dere. Haha:

    Anton og jeg

  • ET LITE INNKJØP



    Kom forbi denne high waste shortsen i går som jeg bare måtte ha! 30% på cucbus. For et kupp!



  • GÅRSDAGENS INNKJØP



    Bikini fra H&M

    Genser fra H&M

    Enkel kjole fra BIKBOK

  • CAMPING PÅ SØRLANDET



    I helga har jeg vært på camping med ca 140 andre ungdom. Vi har kost oss masse! Vi bodde på 6 manns hytter, og hadde det kjempe gøy. Det var 26 grader (i skyggen) så vi fikk hvertfall farge. Lå og solte oss og hadde konkurranser hele lørdagen. Spilte volleyball, grillet, spiste reker, sang og koste oss masse. Ellen var forresten dritt lei av alle maurene, så hun fant frem en lighter og hårsprayen og flamberte de opp. Hahaha. Jeg er forresten så solbrent nå at jeg ikke klarer å smile uten å revne hele trynet. Trodde jeg slapp og smøre meg. Pleier jo aldri det hjemme i Norge. Jaja, flasser hvertfall ikke av enda :-)


    Ellen the Pyroman


    Ellen, Kirsti, Anne og jeg er klar for Camp


    Deilige reker til kvelds


    Nattfiske


    Trening på morgenen er viktig for noen


    Konkurranser


    Jentene slapper av i sola


    Hele gjengen

    tanning. Iris, Veronica og Kristin


    Tidenes band


    Tidsfordriv


    Dette endte med et stygt fall i muren bak


    Kveldskos


    Deilig nattmat

    Så var det kirketid

    Sofie

  • SOL sol SOL sol SOL sol SOL



    For et vær! 27 grader i skyggen. Det er helt vilt. Nå har jeg ligget ute i sola i to timer, holder  på å renne vekk. Kom akkurat endelig inn i kulden igjen.. Nå må jeg hoppe i dusjen og pakke til SUF camp. Vi skal nemlig bort denne helga og bo i hytter på campingplass. Gleder meg til det. Spesielt i dette været :-)

    Er det fint vær der du bor?



    - Sofie

  • Heihei. Jeg heter Sofie og er 19 år. I fjor var jeg ferdig med videregående så nå har jeg et friår og bare jobber. Jeg blogger derfor om alt mulig i hverdagen min.. Jeg er også veldig interresert i klær og mote.. Så det blir litt blogging om det også! Gjerne legg meg til som venn

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    bilde



    hits